google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Το κινητό σας τηλέφωνο σας παρακολουθεί και.. - Techland.gr

Ads

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Το κινητό σας τηλέφωνο σας παρακολουθεί και..




Πώς θα προστατευθείτε Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στα κινητά μας τηλέφωνα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, καθώς με μερικά χτυπήματα του δαχτύλου μας στην οθόνη μπορούμε να βρούμε πληροφορίες, να ενημερωθούμε, να ελέγξουμε το πρόγραμμά μας και να δούμε πού έχει μποτιλιάρισμα.

Ωστόσο, όλα αυτά έχουν ένα «κόστος». Οι εφαρμογές αυτές, για να λειτουργούν και να διευκολύνουν τη ζωή μας, απαιτούν από εμάς να τους δίνουμε πολλές πληροφορίες, όπως την τοποθεσία μας, τις δραστηριότητές μας, τους λογαριασμούς μας σε mail και social media και άλλα. Όλα αποτελούν «θησαυρούς» για τους δημιουργούς των εφαρμογών, οι οποίοι τα αξιοποιούν για -τι άλλο;…- διαφήμιση.

Το «κακό» σε αυτό είναι ότι οι πληροφορίες αυτές μπορεί να πέσουν σε κακόβουλα χέρια, αν οι servers των εταιρειών που κατασκευάζουν τις εφαρμογές χακαριστούν, ενώ συχνά οι εφαρμογές μας ζητούν υπερβολικά δικαιώματα, όπως administrative δικαιώματα ή τη χρήση άλλων εφαρμογών, άσχετων με τη λειτουργία τους (π.χ. γιατί μια εφαρμογή για τον καιρό να ζητά πρόσβαση στις επαφές μας ή στην κάμερα;…).


Όπως αναφέρει το techit.gr, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, καλό είναι να λάβουμε τα μέτρα μας και να «θωρακίσουμε» στο μέτρο του δυνατού την ιδιωτικότητα μας, όσον αφορά στη χρήση του κινητού τηλεφώνου μας. Και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σβήσουμε όσες εφαρμογές δεν χρησιμοποιούμε πλέον, καθώς ακόμα και σε «αργία», αυτές μεταδίδουν πληροφορίες στον κατασκευαστή.

Στη συνέχεια, ελέγχουμε τι δικαιώματα απαιτεί η κάθε εφαρμογή και ό,τι μας φαίνεται περίεργο το απενεργοποιούμε: αν στη συνέχεια η εφαρμογή δεν λειτουργήσει σωστά, τότε μας «κατασκοπεύει» και καλό είναι να την πετάξουμε.

Αν έχουμε τηλέφωνο Android:

Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις και μπαίνουμε στις Εφαρμογές

Πηγαίνουμε στο φάκελο «όλες οι εφαρμογές»

Επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε.

Πατάμε την επιλογή «Άδειες»

Απενεργοποιούμε όποιες από αυτές μας φαίνονται περιττές ή περίεργες

Αν έχουμε iPhone

Ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις

Επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε

Την πατάμε για να ανοίξει το μενού «Άδειες»

Απενεργοποιούμε όποιες από αυτές μας φαίνονται περιττές ή περίεργες.
Πηγή
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Το κινητό σας τηλέφωνο σας παρακολουθεί και..  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Το κινητό σας τηλέφωνο σας παρακολουθεί και.. Reviewed by D.Pap on 12:35 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.