google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Online αγορές από Κίνα | Δες τι θα πληρώσεις στο τελωνείο αν φέρεις το δέμα σου με DHL από το εξωτερικό - Techland.gr

Ads

Online αγορές από Κίνα | Δες τι θα πληρώσεις στο τελωνείο αν φέρεις το δέμα σου με DHL από το εξωτερικό


Σε ένα παλαιότερο άρθρο προσπαθήσαμε να λύσουμε όλες τις απορίες σχετικά με τις αγορές από την Κίνα και το τι παίζει με τα τελωνεία. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να επιλέγεις ως τρόπο αποστολής το κούριερ και μάλιστα τη DHL, καθώς οι εταιρίες αυτές δηλώνουν τα πάντα στο τελωνείο για να μη χάσουν την προμήθειά τους. Μας έτυχε λοιπόν ένα δέμα μέσω DHL και μάθαμε τον τιμοκατάλογο του εκτελωνισμού, τον οποίο παρουσιάζουμε για να έχετε μια ιδέα.

Γνωρίζαμε ήδη ότι η DHL θα μας προτείνει αν θέλουμε να εκτελωνίσει η ίδια τα προϊόντα μας ή να αναλάβουμε με δικό μας εκτελωνιστή τη διαδικασία. Αυτό που δε γνωρίζαμε όμως είναι οι λεπτομέρειες και ποια από τις δύο είναι τελικά η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Ανάθεση στη DHL

Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν που το αναθέσουμε στη DHL θα πληρώσουμε:


κόστος 39,00 ευρώ (για αποστολές με αξία μέχρι 150,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών) + έξοδα τελωνείου.
κόστος 54,00 ευρώ (για αποστολές με αξία 151,00-800,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών) + έξοδα τελωνείου.


Ανάλογα δηλαδή με την πραγματική αξία του πακέτου, θα πληρώσουμε 39€ ή 54€ ως αμοιβή της DHL. Τα έξοδα τελωνείου όμως τα οποία θα επιβαρυνθούμε επίσης δεν είναι ένα στάνταρ ποσό, γνωρίζουμε όμως ότι αν η αξία του πακέτου μας είναι κάτω από τα 150€, τότε δεν πληρώνουμε δασμούς. Αναθέτοντάς το τέλος στη DHL θα μας το φέρει δωρεάν και στην έδρα μας, κάτι που είναι επίσης σημαντικό, καθώς θα πρέπει να το παραλάβεις από Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, άσχετα αν ζεις στην Αθήνα ή όχι!

Εκτελωνίζουμε μόνοι μας

Στην περίπτωση τώρα που θα αναλάβουμε μόνοι μας τη διαδικασία εκτελωνισμού θα πληρώσουμε:


κόστος 51,00 ευρώ (37,00 τα πρακτορικά - διατακτική + 14.00 τα εργατικά) + έξοδα τελωνείου (για αποστολές έως 5 κιλά).
κόστος 60,70 ευρώ (37,00 τα πρακτορικά - διατακτική + 23,70 τα εργατικά) + έξοδα τελωνείου (για αποστολές πάνω από 5 κιλά).


Εκτός δηλαδή από το γεγονός ότι δε θα μας κάνει τη δουλειά η DHL αλλά θα μας χρεώσει περισσότερα, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την αμοιβή του εκτελωνιστή μας (20€ - 30€), τα έξοδα τελωνείο που δε γνωρίζουμε πόσα είναι και φυσικά τα έξοδα για να πάρουμε το δέμα μας από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Σημαντικό

Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε και πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να αποφασίσουμε, καθώς αν δεν απαντήσουμε εντός 48 ωρών, η DHL θα αρχίσει να μας χρεώνει αποθήκευτρα τα οποία είναι 6,96 ευρώ την ημέρα ανά δέμα. Η επιλογή λοιπόν είναι ξεκάθαρη:


Το αναθέτεις στη DHL και τελειώνεις αν θέλεις να πληρώσεις όσο λιγότερα γίνεται.


Πολλοί θα σκεφτούν ότι "μπορώ να τα γλιτώσω όλα αυτά λέγοντας στον αποστολέα να γράψει έξω από το πακέτο ότι είναι δώρο ή βάζοντας μέσα ένα τιμολόγιο με αξία 20 δολάρια". Λάθος! Η DHL θα σου ζητήσει αποδεικτικό πληρωμής από PayPal, Western Union, καταθετήριο, order confirmation της παραγγελίας που να μοιάζει με τιμολόγιο ή οτιδήποτε άλλο αναγράφει αναλυτικά τα προϊόντα και την τιμή τους. Στη δική μας περίπτωση επρόκειτο για ένα δωρεάν δείγμα, οπότε δεν υπήρξε ποτέ παραγγελία ή αποδεικτικό πληρωμής. Αυτό που κάναμε ήταν να στείλουμε ένα screenshot από τη σελίδα που το πουλάει, στο οποίο να φαίνονται απλά το προϊόν και η τιμή του.

Όλα τα παραπάνω ίσως να μην είναι ο κανόνας και τα αναφέρουμε βάσει εμπειριών, αλλά μας δίνουν μια ιδέα για το πώς δουλεύει το σύστημα και τι θα πρέπει να κάνουμε για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Μπόνους για το τέλος, ο επίσημος τιμοκατάλογος της DHL για το 2017.




το διαβάσαμε ΕΔΩ 
Online αγορές από Κίνα | Δες τι θα πληρώσεις στο τελωνείο αν φέρεις το δέμα σου με DHL από το εξωτερικό Online αγορές από Κίνα | Δες τι θα πληρώσεις στο τελωνείο αν φέρεις το δέμα σου με DHL από το εξωτερικό Reviewed by D.Pap on 11:05 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.