google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 To Pixel κοστίζει όσο το iPhone, γιατί όμως δεν παίρνει αναβαθμίσεις για 4 έτη; - Techland.gr

Ads

To Pixel κοστίζει όσο το iPhone, γιατί όμως δεν παίρνει αναβαθμίσεις για 4 έτη;



Ας υποθέσουμε ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα έχω κάποια χρήματα στην τσέπη μου, γύρω στα 650$ και θα ψάχνω ένα νέο τηλέφωνο σε τιμή λιανικής (χωρίς δέσμευση συμβολαίου). Ας υποθέσουμε επίσης πως θα χρησιμοποιήσω αυτή τη συσκευή τουλάχιστον 2-3 χρόνια, ίσως και περισσότερο. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να περιορίσω τις επιλογές σε δύο: το iPhone 7, στην βασική έκδοση των 32GB που θα μου κοστίσει 649$ και το Google Pixel που επίσης έχει 32GB και κοστίζει 649$.

Τι αγοράζω με τα χρήματά μου; Διαφορές στα λειτουργικά συστήματα, στο οικοσύστημα, στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στο σχεδιασμό, ποια συσκευή θα ήταν όμως καλύτερη επένδυση μακροπρόθεσμα; Γνωρίζω πως η Apple θα διατηρήσει την συσκευή μου αναβαθμισμένη για περίπου 4 χρόνια, διασφαλίζοντας την λήψη των επερχόμενων αναβαθμίσεων του iOS με όλα τα συμβατά χαρακτηριστικά, άμεσα με την διάθεσή τους. Αυτό σημαίνει πως δεν θα στερηθώ κάποιο από τα νέα χαρακτηριστικά ακόμα και αν τσιγκουνευόμουν να αγοράσω νέο iPhone για τα επόμενα χρόνια.

Πως απαντάει η Google; Λοιπόν έχει δηλωθεί ξεκάθαρα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας ότι τα Pixel και Pixel XL θα λάβουν μόνο «2 έτη αναβαθμίσεων λογισμικού από την κυκλοφορία» και «3 έτη ενημερώσεων ασφαλείας από την κυκλοφορία». Αυτό σηκώνει μια γιγάντια κόκκινη σημαία, τουλάχιστον για μένα. Η αλήθεια να λέγεται, υποθέτω πως τα Pixel θα είναι πλήρως ικανά να τρέξουν τις νέες εκδόσεις του Android περισσότερο καιρό από 2 χρόνια αλλά φαίνεται πως η Google δεν θα με αφήσει να απολαύσω το επερχόμενο λογισμικό αν δεν αναβαθμίσω σε νέα συσκευή.

Ως πελάτης, αυτό με σπρώχνει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου προς το μέρος της Google.

Αυτό λειτούργησε για τους περισσότερους κατασκευαστές συσκευών Android έως σήμερα, αλλά τώρα που η Google ξαναμπαίνει στην αρένα ως κλασικός κατασκευαστής συσκευών, η ύπαρξη εκτεταμένης υποστήριξης θα ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό. Απλά φανταστείτε πόσο ωραίο θα ήταν αν τα Google Pixel ανταγωνίζονταν στα ίσα τα iPhone στον τομέα υποστήριξης λογισμικού – θα πρόσθετε άλλον έναν λόγο μη αναβάθμισης στους μηδενικούς λόγους αναβάθμισης των χρηστών Nexus 5X/6P στις νέες συσκευές.

Μιλώντας για τους χρήστες Nexus, πιθανότατα θα ήμουν τρομερά εκνευρισμένος αν μια μελλοντική αναβάθμιση του Android έφερνε μόνο πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και δυνατότητες σε συγκεκριμένες συσκευές φτιαγμένες από την Google. «Αυτό δεν θα συμβεί», ίσως να πείτε αλλά απλά δείτε τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά των Pixel και μπείτε στη θέση του απλού χρήστη που πλήρωσε μία «premium» τιμή για κάποια από τις περσινές Nexus συσκευές.

Προσωπικά σίγουρα δεν θα ήμουν χαρούμενος...

[via]
To Pixel κοστίζει όσο το iPhone, γιατί όμως δεν παίρνει αναβαθμίσεις για 4 έτη; To Pixel κοστίζει όσο το iPhone, γιατί όμως δεν παίρνει αναβαθμίσεις για 4 έτη; Reviewed by D.Pap on 12:03 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.