google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πόσα iPhone 7 πουλήθηκαν σε μια εβδομάδα στην Ελλάδα - Techland.gr

Ads

Πόσα iPhone 7 πουλήθηκαν σε μια εβδομάδα στην Ελλάδα



Ο CEO της i-Square μιλάει αποκλειστικά στο Fortune για την πορεία του νέου μοντέλου της Apple στην Ελλάδα.
Κυριολεκτικά ένα μισθό είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές προκειμένου να αποκτήσουν το τελευταίο μοντέλο iPhone που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας από την i-Square, τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο. Το iPhone 7 ήρθε στη χώρα μας μια εβδομάδα αφότου λανσαρίστηκε στην Αμερική και η ζήτηση ήταν 3 φορές πάνω από εκείνη για το 6s. Μάλιστα την πρώτη κιόλας εβδομάδα πουλήθηκαν από retailers και παρόχους πάνω από 5.500 τεμάχια!

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο fortunegreece.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος της i-Square, Κωστής Σταυρόπουλος, παρά την οικονομική κρίση οι Έλληνες καταναλωτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο μοντέλο της Apple. Πρόκειται για ένα premium προϊόν που απευθύνεται σε ανθρώπους της μεσαίας και ανώτερης οικονομικής τάξης, εντούτοις η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνει το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, κάθε ηλικίας και αγοραστικής δύναμης, οφείλεται στο ότι οι αγορές του πλέον στρέφονται στην απόκτηση προϊόντων προστιθέμενης αξίας και μεγάλης χρονικής διάρκειας. «Η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ καλή για εμάς.

Οι πωλήσεις 9μήνου, που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως το Νοέμβριο, δείχνουν μια άνοδο της τάξης του 30%. Στο σύνολό της η τρέχουσα χρονιά θα κλείσει θετικά με διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2015. Η επιτυχία των προϊόντων της Apple είναι διπλή, αφού κερδίζει σταδιακά μερίδιο αγοράς σε έναν κλάδο που καταγράφει διψήφια πτώση» αναφέρει ο κ. Σταυρόπουλος.

Προσθέτει δε ότι η αγορά του IT βρίσκεται σε ανησυχητική φάση καθώς κινείται πτωτικά με διψήφια ποσοστά – της τάξης του 10%-20%- , συγκριτικά με πέρυσι, τόσο εξαιτίας της αύξησης των φόρων στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί ο Έλληνας καταναλωτής, όσο και της παύσης επιδοτούμενων προγραμμάτων που έδιναν κίνητρα για τέτοιου είδους αγορές. «Πέρυσι «έτρεχε» το πρόγραμμα της κυβέρνησης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» το οποίο αναθέρμανε την αγορά. Όσοι δικαιούνταν να συμμετάσχουν σε αυτό μπορούσαν να λάβουν μια επιταγή των 500 ευρώ για την αγορά tablet ή laptop με παράλληλη σύνδεση στο ίντερνετ. Η κίνηση αυτή, αναμφίβολα έδωσε μια σημαντική ώθηση στις πωλήσεις του 2015».
Και συνεχίζει λέγοντας πως οι μεγάλοι παίχτες της αγοράς, που δεν είναι άλλοι από τους retailers , συμπληρώνουν πλέον τις χαμένες πωλήσεις από τα σχολικά και τα παιχνίδια που έχουν εντάξει στο χαρτοφυλάκιό τους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Τα «δυνατά» σημεία του iPhone 7
Πάντως το iPhone 7 διατήρησε το προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έχοντας ως δυνατά χαρακτηριστικά την αδιαβροχοποίηση και την υψηλών προδιαγραφών κάμερα. Μάλιστα η προσφορά είναι αντιστρόφως ανάλογη της ζήτησης σε τέτοιο βαθμό που η εταιρεία δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει τους λάτρεις των i-Phone. «Οι Έλληνες μπορεί να αναβαθμίζουν πλέον αργότερα τα κινητά τους σε σχέση με το παρελθόν, όταν όμως το αποφασίσουν προτιμούν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε συσκευές που είναι καλύτερης ποιότητας. Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στην Κύπρο, όπου η οικονομία παρουσιάζει σημάδια σταθερότητας και ο κόσμος φαίνεται να έχει ξεπεράσει ψυχολογικά την κρίση».

Σχολιάζοντας την απόφαση της νοτιοκορεάτικης της Samsung να σταματήσει την παραγωγή των smartphones Galaxy Note 7 λόγω ανησυχιών αναφορικά με την ασφάλεια των πελατών της, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι να εκραγεί η συσκευή, ο κ. Σταυρόπουλος κάνει λόγο για έναν πολυεθνικό κολοσσό που διαθέτει ισχυρό brand και κύρος και που σύντομα θα ανακάμψει από τη ζημιά που υπέστη. «Σέβομαι και εκτιμώ όλους τους ανταγωνιστές. Αυτό που συνέβη στην Samsung θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Εύχομαι να ανταπεξέλθει σύντομα από αυτή την περιπέτεια».

Εκτιμά, ωστόσο, πως αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει σημαντικά τις πωλήσεις των ανταγωνιστών, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 35%-40% του τζίρου προκύπτει παραδοσιακά από τις αγορές που πραγματοποιούνται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Παρασκευή στις 27 του μήνα θα κάνουν το ντεμπούτο τους τα καινούρια Mac και εκεί η Apple ποντάρει ότι θα ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος στην κατηγορία των υπολογιστών, στην οποία φέτος αύξησε το μερίδιό της.
Πόσα iPhone 7 πουλήθηκαν σε μια εβδομάδα στην Ελλάδα Πόσα iPhone 7 πουλήθηκαν σε μια εβδομάδα στην Ελλάδα Reviewed by D.Pap on 9:38 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.