google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Nexus ή Samsung είναι τα ασφαλέστερα Android smartphones! - Techland.gr

Ads

Nexus ή Samsung είναι τα ασφαλέστερα Android smartphones!



Ο γνωστός ερευνητής ασφαλείας Gal Beniamini της Duo Labs ανακάλυψε μία ευπάθεια σε κάποια Android smartphones που διαθέτουν Snapdragon chipset. Σύμφωνα με αυτήν, μία δυνητική επίθεση μπορεί να παρακάμψει την πλήρη κρυπτογράφηση των smartphones, κάτι που μπορεί να συμβεί σε μοντέλα που δεν έχουν λάβει ακόμη το security update Μαΐου (το οποίο περιέχει security patch εναντίον αυτής της ευπάθειας).

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των Android smartphones που δεν έχουν λάβει ακόμη την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας του Μαΐου, υπολογίζεται μάλιστα ότι το 57% των Android είναι ευάλωτα σε αυτή την επίθεση!

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από την εταιρεία Duo Labs, δύο μόνο είναι τα brands που εξασφαλίζουν τους χρήστες τους από τέτοιες επιθέσεις. Διαβάστε προσεκτικά:

"Όπως πάντα βρήκαμε ότι οι μόνες Android συσκευές που μπορούμε να συστήσουμε χωρίς σημαντικές επιφυλάξεις είναι τα μοντέλα Nexus και, τώρα, και οι συσκευές της Samsung, με την προϋπόθεση ότι τηρούν το release των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας ταχύτατα".

Διαβάστε όλη την έρευνα της Duo Labs εδώ.

Ποια είναι η γνώμη σας; Συμφωνείτε με την Duo Labs;
Nexus ή Samsung είναι τα ασφαλέστερα Android smartphones! Nexus ή Samsung είναι τα ασφαλέστερα Android smartphones! Reviewed by D.Pap on 10:26 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.