google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Moxi: Οι Κινέζοι κυκλοφορούν εύκαμπτο κινητό - Techland.gr

Ads

Moxi: Οι Κινέζοι κυκλοφορούν εύκαμπτο κινητό

Το επόμενο μεγάλο βήμα στα smartphones αναμένεται να είναι οι εύκαμπτες οθόνες. LG και Samsung έχουν δείξει κάποια prototypes, ενώ και οι Κινέζοι δεν θέλουν να μείνουν πίσω. Μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσουν το δικό τους bendable smartphone.

Το κινητό είναι της Moxi (προφέρεται mou-she) και για την κατασκευή του... θα χρησιμοποιηθεί το γραφένιο, το οποίο είναι το ελαφρύτερο, ισχυρότερο, πιο διαφανές και το πιο αγώγιμο υλικό (για θερμότητα και ηλεκτρισμό), που έχουν στη διάθεσή τους αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες.

Χάρη λοιπόν στο γραφένιο, το κινητό της Moxi, θα μπορεί να φορεθεί στον καρπό ως βραχιόλι ή ρολόι και στη συνέχεια αλλάζει και παίρνει το σχήμα ενός κανονικού smartphone.

Το κινητό θα έρθει μέχρι το τέλος του 2016, όμως υπάρχει ένα «αλλά» και αυτό είναι ότι θα κυκλοφορήσει με ασπρόμαυρη οθόνη. Η έκδοση με έγχρωμη οθόνη αναμένεται να έρθει μέχρι το 2018. Όπως και με κάθε νέα τεχνολογία, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι χρήστες θα κληθούν να πληρώσουν αρκετά χρήματα. Το Moxi phone (έτσι το αποκαλούμε εμείς) έχει τιμή 760 δολάρια, μέχρι το τέλος του έτους η εταιρεία στοχεύει να έχει 100.000 διαθέσιμα κομμάτια στην αγορά της Κίνας.








Πηγή
Moxi: Οι Κινέζοι κυκλοφορούν εύκαμπτο κινητό Moxi: Οι Κινέζοι κυκλοφορούν εύκαμπτο κινητό Reviewed by D.Pap on 10:23 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.