google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νέα εφαρμογή εντοπίζει την ταυτότητα αγνώστων μέσω φωτογραφιών τους - Techland.gr

Ads

Νέα εφαρμογή εντοπίζει την ταυτότητα αγνώστων μέσω φωτογραφιών τους


Ο ιδρυτής του «FindFace» πιστεύει ότι η εφαρμογή, η οποία μέσα σε δυο μήνες έχει συγκεντρώσει 500.000 χρήστες, θα φέρει την επανάσταση στο διαδικτυακό φλερτΜια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη εφαρμογή έχει προκαλέσει σάλο στη Ρωσία. Η «FindFace», όπως ονομάζεται είναι μια εφαρμογή, η οποία σκανάρει τα πρόσωπα από φωτογραφίες αγνώστων και δίνει τα στοιχεία τους στο άτομο που κάνει την αναζήτηση, με ποσοστό επιτυχίας 70%.

Κατά την αναζήτηση, η εφαρμογή συγκρίνει τις φωτογραφίες των αγνώστων με φωτογραφίες προφίλ στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Vkontakte», όπου διατηρούν λογαριασμό περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες.

Οι ιδρυτές της νέας εφαρμογής είναι οι Artem Kukharenko και Alexander Kabakov, 26 και 29 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ελπίζουν πως στο μέλλον θα καθιερωθεί η ιδέα του να βγάζεις φωτογραφία έναν άγνωστο και αυτόματα να τον εντοπίζεις διαδικτυακά.

Συγκεκριμένα, ο Kabakov δήλωσε πως πιστεύει ότι η εφαρμογή, η οποία μέσα σε δυο μήνες έχει συγκεντρώσει 500.000 χρήστες, θα φέρει την επανάσταση στο διαδικτυακό φλερτ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου: «Αν δεις κάποιον που σου αρέσει, μπορείς να τον φωτογραφήσεις, να βρεις την ταυτότητά του και μετά να του στείλεις αίτημα φιλίας».

Η εφαρμογή, όμως, φαίνεται πως έχει βοηθήσει και την αστυνομία, στην προσπάθειά της να ταυτοποιήσει υπόπτους ή αυτόπτες μάρτυρες.

Παρ' όλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η εφαρμογή καταπατά πλήρως τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί περιστατικά παρενόχλησης ατόμων, από στοιχεία που έγιναν γνωστά μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Νέα εφαρμογή εντοπίζει την ταυτότητα αγνώστων μέσω φωτογραφιών τους Νέα εφαρμογή εντοπίζει την ταυτότητα αγνώστων μέσω φωτογραφιών τους Reviewed by D.Pap on 11:10 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.