google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Android Wear 2.0: Με αυτόνομες εφαρμογές και νέα χαρακτηριστικά - Techland.gr

Ads

Android Wear 2.0: Με αυτόνομες εφαρμογές και νέα χαρακτηριστικά



Η νέα έκδοση του Android Wear, του λειτουργικού της Google για smartwatches, ανακοινώθηκε χτες και είναι διαθέσιμη σε μια πρώτη preview έκδοση, για όσους θέλουν να την δοκιμάσουν. Η πλατφόρμα της Google βρίσκεται στην αγορά εδώ και δύο χρόνια, και μέσα σε αυτό το διάστημα πάνω από 100 σχέδια έχουν κυκλοφορήσει στα καταστήματα, τόσο από τις παραδοσιακές τεχνολογικές εταιρείες, όσο και από αξιόλογους κατασκευαστές ρολογιών, όπως η Tag Heuer και η Casio. Το Android Wear 2.0 φέρνει αρκετές βελτιώσεις, με στόχο να τα έξυπνα ρολόγια να γίνουν πιο χρηστικά και χρήσιμα στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

Μια από τις αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση, είναι η δυνατότητα εμφάνισης στοιχείων από κάθε Android Wear εφαρμογή στην αρχική οθόνη του ρολογιού. Έτσι αυξάνονται οι δυνατότητες παραμετροποίησης και ο χρήστης μπορεί να φέρει την εμφάνιση της οθόνης στα μέτρα του. Επίσης η Google προσφέρει τρεις τρόπους αλληλεπίδρασης με τις εφαρμογές, στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η συγγραφή κειμένου: Ο πρώτος είναι οι «Έξυπνες Απαντήσεις» που έχουμε δει και στο Inbox by Gmail, που ουσιαστικά είναι μια λίστα έτοιμων απαντήσεων που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης. Ο δεύτερος είναι η δυνατότητα να γράψει κανείς με το χέρι πάνω στην οθόνη και να μετατραπεί το «χειρόγραφο» σε κείμενο και τέλος υπάρχει και το κλασσικό πληκτρολόγιο.





Για όσους ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση της σωματικής τους κατάστασης, η Google βελτίωσε την εφαρμογή Coach, έτσι ώστε οι εφαρμογές να μπορούν μπορούν ανταλλάζουν και να συγχρονίζουν δεδομένα μέσω του Fit API. Έτσι, αν κάποιος χρησιμοποιεί παραπάνω από μια εφαρμογές για αυτό το σκοπό, θα μπορεί να τις κρατά ενημερωμένες μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, κάποιες εφαρμογές θα μπορούν να ξεκινούν την λειτουργία τους μόλις αντιλαμβάνονται κάποια φυσική δραστηριότητα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως έρχεται στο γεγονός ότι πλέον το Android Wear θα μπορεί να τρέχει τις εφαρμογές του αυτόνομα. Δεν θα χρειάζεται δηλαδή smartphone για την εγκατάσταση και τον συγχρονισμό των εφαρμογών και οι εφαρμογές θα μπορούν να τρέχουν χωρίς αναγκαστικά το ρολόι να είναι συνδεδεμένο με κάποιο κινητό, ενώ χάρη στην υποστήριξη WiFi, Bluetooth και δικτύων κινητής τηλεφωνίας, τα Android Wear smartwartches θα μπορούν να είναι πραγματικά αυτόνομα.

Οι κάτοχοι των LG Watch Urbane 2 και Huawei Watch μπορούν να δοκιμάσουν μια preview της νέας έκδοσης ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ. Η τελική έκδοση αναμένεται να είναι διαθέσιμη από το Φθινόπωρο.

Πώς σας φαίνονται οι αλλαγές του Android Wear;

[via]
Android Wear 2.0: Με αυτόνομες εφαρμογές και νέα χαρακτηριστικά Android Wear 2.0: Με αυτόνομες εφαρμογές και νέα χαρακτηριστικά Reviewed by D.Pap on 11:43 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.