google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 6 tips για να κάνετε οικονομία στη χρήση δεδομένων σε Android ή iPhone - Techland.gr

Ads

6 tips για να κάνετε οικονομία στη χρήση δεδομένων σε Android ή iPhone

mobile-data
Εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp και το Facebook μπορούν να"στραγγίξουν" ταχύτατα τα δεδομένα σας. Προσέχετε λοιπόν για να έχετε. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο πώς apps σας δημιουργούν πρόβλημα τόσο στο θέμα της αυτονομίας του smartphone σας όσο και σε αυτό της κατανάλωσης data, με το οποίο ασχολούμαστε και αυτή τη φορά. Ειδικά αν δεν έχετε μεγάλο πακέτο δεδομένων, το να σας στέλνει το δίκτυό σας μήνυμα ότι τελείωσαν τα data σας γι' αυτήν την περίοδο χρήσης είναι κάτι συνηθισμένο. Και μετά;

Αγορά νέων πανάκριβων πακέτων με λίγα MB που κοστίζουν πολύ. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε δωρεάν data ή να μεγαλώσετε το πακέτο σας, ιδού κάποια tips που βρήκαμε στο site της Telegraph και θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία στην κατανάλωση δεδομένων σε Android και iPhone.

1. Μην ξεχνάτε να συνδέεστε σε Wi-Fi όποτε μπορείτε

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά αν δεν το έχετε στο νου σας μπορεί να ξεχαστείτε. Χρησιμοποιήστε τη σύνδεση Wi-Fi στο σπίτι σας και όταν βρεθείτε σε κάποιο καφέ ή σπίτι φίλου ζητήστε τον κωδικό. Έτσι θα εξοικονομήσετε πολύτιμα data που δε σας περισσεύουν...

2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας

Από το μενού ρυθμίσεων του smartphone σας θα δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, επιτρέποντάς σας να απενεργοποιήσετε τις περιττές. Από iPhone βρείτε τη ρύθμιση στο Settings > Mobile Data για να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τα data σας και να το αλλάξετε και από Android επισκεφθείτε το Settings Data Usage και ανοίξτε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά για να επιλέξετε Restrict app background data.

3. Συγχρονίστε τις λίστες αναπαραγωγής σας

Αν χρησιμοποιείτε το Apple Music ή το Spotify, σιγουρευτείτε ότι έχετε συγχρονίσει τις playlists σας ώστε να τις ακούτε offline, αποφεύγοντας το να ξοδέψετε data γι' αυτό το λόγο. Οι Apple music playlists μπορούν να αποθηκευτούν στο τηλέφωνό σας κάνοντας tap στο Cloud icon στο δεξί πάνω μέρος κάθε playlist και περιμένοντας να το κατεβάσετε, ενώ στις Spotify playlists χρειάζεται απλά να κάνετε click στο Available Offline toggle για να τις σώσετε (αυτό ισχύει μόνο αν είστε συνδρομητές στο Spotify Premium βέβαια).

4.Απενεργοποιήστε το background app refresh

Μόνο για χρήστες iPhone: Επισκεφθείτε το Settings > General και ή απενεργοποιήστε τη ρύθμιση για όλες τις εφαρμογές ή επιλέξτε κάθε ένα app χωριστά. Πέρα από οικονομία στα data με αυτή τη ρύθμιση θα κάνετε και οικονομία στην μπαταρία.

5. Ορίστε ένα data alert

Μπορείτε να δείτε πόσα data έχετε ξοδέψει στις ρυθμίσεις σας, ωστόσο ίσως βρείτε πιο πρακτικό το να ορίσετε ένα όριο που μετά από αυτό θα σας ειδοποιεί το κινητό σας ότι δεν έχετε άλλα data για ξόδεμα. Στο Android πηγαίνετε στο Settings / Wireless & Networks, επιλέξτε Data Usage για να ελέγξετε τα δεδομένα που έχετε ξοδέψει και Set Mobile data Limit για να βάλετε όριο. Στο iPhone επιλέξτε Settings > Mobile Data και κάντε scroll down στο κάτω μέρος του μενού για να κάνετε Reset Statistics. Πρέπει να το κάνετε αυτό κάθε μήνα.

6. Κλείνετε τα δεδομένα όταν δεν τα χρειάζεστε

Δραστική επιλογή, αλλά αν πλέον είστε κοντά στο να ξεμείνετε από data, απενεργοποιήστε τα εντελώς μέχρι το νέο πακέτο να έρθει μαζί με το νέο μήνα χρήσης σας!
6 tips για να κάνετε οικονομία στη χρήση δεδομένων σε Android ή iPhone 6 tips για να κάνετε οικονομία στη χρήση δεδομένων σε Android ή iPhone Reviewed by D.Pap on 7:11 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.