google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Meizu Pro 5: Η τρομερή ναυαρχίδα της Meizu με τον επεξεργαστή του Galaxy S6 και την κάμερα του Xperia Z3+ - Techland.gr

Ads

Meizu Pro 5: Η τρομερή ναυαρχίδα της Meizu με τον επεξεργαστή του Galaxy S6 και την κάμερα του Xperia Z3+



Ο λόγος που μιλάμε τόσο πολύ για τα κινέζικα τηλέφωνα, είναι γιατί προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα μοντέλα γνωστών εταιριών, σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Ενώ η κουβέντα αφορά κυρίως όσους δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα, υπάρχει κόσμος ανάμεσά μας, που θέλει να έχει το καλύτερο, αλλά δε σκοπεύει να δώσει 800€ για αυτό. Για αυτούς λοιπόν το Meizu Pro 5 είναι φέτος η καλύτερη επιλογή.

Χαρακτηριστικά


Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος 64-bit Samsung Exynos 7420 @ 1.5GHz
GPU: Mali T760
Μνήμη: 3GB/4GB RAM - 32GB/64GB αποθήκευση
Οθόνη: Super Amoled 5.7" @ 1920 x 1080p (386ppi)
Κάμερα: Πίσω 20.7MP (Sony IMX230, f/2.2, dual-LED flash) - Μπροστά 5.0MP
Συνδεσιμότητα: 4G, dual-SIM, WiFi ac, Bluetooth 4.1, NFC, GPS (Glonass), microUSB 2.0 (Type-C, OTG)
Μπαταρία: 3.050mAh
Διαστάσεις: 156.7 x 78 x 7.5mm - 168g
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.1 Lollipop (Flyme 5.0)






Η Meizu έχει μια αγάπη στη Samsung και τα τελευταία χρόνια επιλέγει τους επεξεργαστές, για τις ναυαρχίδες της. Το Pro 5 δεν αποτελεί εξαίρεση και φοράει το καλύτερο Exynos μοντέλο μέχρι σήμερα, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Galaxy S6 και στο Galaxy Note 5. Καταλαβαίνουμε λοιπόν άμεσα ότι το τηλεφωνάκι είναι τούμπανο, καθώς πιάνει και τους 85.000 πόντους στο Antutu.

Η Meizu έφτιαξε επίσης για εμάς μοντέλα με 3GB και 4GB RAM, τα οποία διατίθενται και σε όλους τους διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους (32GB & 64GB). Μπορείς δηλαδή να πάρεις το δικό σου με όση RAM και όσο αποθηκευτικό χώρο θέλεις, κάτι που δεν προσφέρει σχεδόν κανένας άλλος κατασκευαστής. Ο αποθηκευτικός χώρος συνοδεύεται επίσης και από θύρα microSD, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη 128GB, για να κουβαλάμε κυριολεκτικά τα πάντα μαζί μας.





Σημαντικό κομμάτι μιας ναυαρχίδας είναι επίσης η κάμερα και η Meizu δεν την έχει αφήσει φυσικά στην τύχη της. Έχει λοιπόν εξοπλίσει το Pro 5 με τον IMX230 φακό της Sony στα 20.7MP, που φοράνε φέτος το Sony Xperia Z3+, το Huawei Honor 7 και το Motorola Moto X Style. Πρόκειται για έναν φακό που βρίσκεται στο top 3 φέτος, αλλά έχουμε μια αμφιβολία για το πόσο μπορεί να τον υποστηρίξει η εφαρμογή της Meizu, που την είδαμε πρόσφατα στο review του M2 Note. Πάντως αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς μπορούμε πολύ εύκολα να κατεβάσουμε μια καλύτερη εφαρμογή από το Play Store.

Τέλος είναι μεταλλικό και μοιάζει πολύ στο iPhone 6, ενώ φοράει τη Flyme 5.0 ROM η οποία κατασκευάζεται από τη Meizu και είναι βασισμένη στο Android 5.1 Lollipop. Θα το βρείτε στην εξαιρετική τιμή για ναυαρχίδα, των 387€ στο Everbuying και σε άλλα καταστήματα.





Η άποψη του Doctor

To Meizu Pro 5 ανακοινώθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου που μας πέρασε, αλλά το παρουσιάζουμε τώρα γιατί η τιμή του είναι πλέον τόσο θελκτική που αξίζει πραγματικά να επενδύσουμε σε αυτό. Ψάχνω στο skroutz όσο γράφεται το άρθρο, για να δω τι μπορώ να αγοράσω με 380 περίπου ευρώ από την Ελλάδα και ανάμεσα στα μέτρια για αυτή την τιμή τηλέφωνα, βρίσκω μόνο το Xperia Z5 compact από παραεισαγωγή.Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι τόσο αξιόλογο σε αυτή την τιμή, από γνωστές εταιρίες και είναι ότι πρέπει για όσους θέλουν να δώσουν κάτι παραπάνω, αγοράζοντας το καλύτερο.

Μία παρένθεση μόνο σχετικά με την οθόνη που με χαλάει λιγάκι. Οι 5.7 ίντσες είναι πολλές και ενώ η ανάλυση των 1080p δε θεωρείται μικρή, όσοι χρησιμοποιούν VR headset σαν το Google Cardboard, δε θα το ευχαριστηθούν, γιατί σε κοντινή απόσταση φαίνονται λιγάκι τα pixel. Επειδή λοιπόν είμαι ένας από αυτούς, θα το σκεφτώ διπλά πριν το αποκτήσω.

Meizu Pro 5: Η τρομερή ναυαρχίδα της Meizu με τον επεξεργαστή του Galaxy S6 και την κάμερα του Xperia Z3+ Meizu Pro 5: Η τρομερή ναυαρχίδα της Meizu με τον επεξεργαστή του Galaxy S6 και την κάμερα του Xperia Z3+ Reviewed by D.Pap on 7:07 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.