google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 LG V10: Διπλή οθόνη, δύο κάμερες για selfie και οθόνη 5.7 ιντσών για το νέο smartphone - Techland.gr

Ads

LG V10: Διπλή οθόνη, δύο κάμερες για selfie και οθόνη 5.7 ιντσών για το νέο smartphone




Η LG αποκάλυψε το καινούριο smartphone της στην υψηλή κατηγορία με την ονομασία «V10». Πρόκειται για μια συσκευή που τραβάει το μάτι απευθείας, χάρη στη μεγάλη οθόνη αλλά και την εξαίσια κατασκευή. Όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέο V10, αφορούν τις δύο οθόνες που διαθέτει, καθώς και τις δύο εμπρόσθιες selfie κάμερες! Ας δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν, τι διαφορετικό προσφέρει το νέο LG V10.

Ως γνωστό, αυτό που αντικρίζουν πρώτα τα μάτια του υποψήφιου χρήστη σε ένα smartphone, είναι η οθόνη και η ποιότητα κατασκευής. Το LG V10 εύκολα εκπλήσσει με την μεγαλοπρεπή οθόνη των 5.7 ιντσών, ανάλυσης QHD και με το περίβλημα ανοξείδωτου ατσαλιού – σιλικόνης.



Η διπλή οθόνη του LG V10 λειτουργεί με ιδιαίτερα εξυπηρετικό τρόπο, όντας χωρισμένη στην κύρια, μεγάλη οθόνη και σε μια μικρή λωρίδα οθόνης στο πάνω μέρος της συσκευής. Όταν η κύρια οθόνη είναι σε κατάσταση κλειδώματος (σβηστή), τότε η μικρή οθόνη-λουρίδα παραμένει μονίμως αναμμένη προβάλλοντας πληροφορίες όπως ώρα, μπαταρία και πρόγνωση καιρού.



Όταν η κύρια οθόνη είναι αναμμένη, τότε η μικρή λειτουργεί ως «βοηθός συντομεύσεων» για γρήγορη εκτέλεση εφαρμογών, εύρεση επαφών, αλλά και ως ενημέρωση ειδοποιήσεων – έτσι για παράδειγμα, η μικρή οθόνη μπορεί να εξυπηρετήσει σε μια γρήγορη ματιά στις ειδοποιήσεις μας, χωρίς να αλλοιώνεται η εμπειρία προβολής ενός βίντεο.



Περνώντας στις κάμερες, η οπίσθια και κύρια κάμερα είναι της τάξεως των 16 MegaPixel (F1.8), με πολλαπλές δυνατότητες χειρισμού όπως έλεγχος ISO, εστίασης, ισορροπία λευκού και όλα αυτά ακόμα και κατά την διάρκεια λήψης βίντεο. Οι δε βίντεο δυνατότητες του LG V10 περιλαμβάνουν την λήψη σε ποιότητα 4Κ (ήτοι ανάλυση κοντά στις 4.000 γραμμές), πέραν φυσικά της λήψης σε Full HD (1920 x 1080). Αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό λήψης βίντεο είναι το κάδρο σε πλήρη κινηματογραφική διάταξη 21:9, έναντι της πιο «περιορισμένης» και συνηθισμένης σε άλλα smartphone διάταξης 16:9. Επίσης, η οπίσθια κάμερα έχει οπτική και ηλεκτρονική σταθεροποίηση, η οποία κάνει τα βίντεο να είναι πιο σταθερά, ένα χαρακτηριστικό λίαν εξυπηρετικό, καθώς η λήψη κρατώντας ένα smartphone με το χέρι συνήθως έχει «κουνήματα» που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα.





Οι εμπρόσθιες δύο κάμερες αποδίδουν 5 MegaPixel έκαστη. Γιατί όμως δύο κάμερες και όχι μια; Διότι κατά την LG, η μια προσφέρει 120 μοίρες εύρος φακού και η άλλη 80 μοίρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι selfie φωτογραφίες θα μπορούν να συλλάβουν ακόμα περισσότερα πρόσωπα, ενώ μάλιστα, μέσω ειδικού λογισμικού είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν και οι δύο κάμερες ταυτόχρονα και κατόπιν να ενωθούν οι δύο selfie φωτογραφίες, σε μια πανοραμική.



Στο εσωτερικό του ΛG V10, έχουμε ως «καρδιά» το Σύστημα-σε-Τσιπ (SoC – System on Chip) Snapdragon 808, συνοδευόμενο από 4GB μνήμης RAM, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 64GB, επεκτεινόμενος στα 2TB (TeraByte, 1 TB = 1000GB) μέσω κάρτας μνήμης microSD. Ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό είναι η αποσπώμενη μπαταρία των 3.000mAh, έτσι ώστε όταν ο χρήστης επιθυμεί την λήψη μεγάλων σε διάρκεια 4Κ βίντεο (που έχουν αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση), να μπορεί να την αντικαταστήσει με μια άλλη. Παράλληλα, το LG V10 διαθέτει NFC (Near Field Communication) για επικοινωνία με άλλες - συμβατές - συσκευές, καθώς και αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος. Τέλος, η συσκευή «φοράει» ως Λειτουργικό Σύστημα το Android Lollipop 5.1.1.



Το νέο smartphone LG V10 θα προσφερθεί σε 5 διαφορετικές αποχρώσεις (Space Black, Luxe White, Modern Beige, Ocean Blue, and Opal Blue), όταν διατεθεί στην λιανική στην κορεάτικη αγορά εντός Οκτωβρίου και αργότερα στις αγορές των ΗΠΑ, Κίνας και σε χώρες της Ασίας, Λατινικής Αμερικής και Μέσης Ανατολής. Ας ελπίσουμε ότι θα το δούμε και στα μέρη μας.
LG V10: Διπλή οθόνη, δύο κάμερες για selfie και οθόνη 5.7 ιντσών για το νέο smartphone LG V10: Διπλή οθόνη, δύο κάμερες για selfie και οθόνη 5.7 ιντσών για το νέο smartphone Reviewed by D.Pap on 10:08 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.