google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Li-Fi όπως… Wi-Fi αλλά 100 φορές πιο γρήγορο! - Techland.gr

Ads

Li-Fi όπως… Wi-Fi αλλά 100 φορές πιο γρήγορο!

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Χάραλντ Χάας μας σύστησε το Li-Fi… Μία νέα ασύρματη τεχνολογία που λειτουργεί όπως το Wi-Fi, αλλά αντί για ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, χρησιμοποιεί την τεχνολογία VLC (Visible Light Communication) που αξιοποιεί το φως από LED.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, αυτή τη στιγμή το Li-Fi βρίσκεται υπό δοκιμή σε χώρους εργασίας και σε βιομηχανίες στο Ταλίν της Εσθονίας και τα πρώτα δείγματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.



Το Li-Fi κατάφερε να πιάσει ταχύτητες 100 φορές μεγαλύτερες από εκείνες του Wi-Fi, φτάνοντας να τρέχει με ταχύτητα 1 GB το δευτερόλεπτο!

Ωστόσο, εν αντιθέσει με το Wi-Fi σήμα που μπορεί να διαπεράσει ακόμη και τοίχους, το Li-Fi, καθώς βασίζεται στο φως, έχει θεωρητικά πιο περιορισμένο εύρος μετάδοσης δεδομένων. Το γεγονός αυτό όμως το καθιστά περισσότεροασφαλές.

Μένει να δούμε λοιπόν αν το Li-Fi θα είναι το… Wi-Fi του μέλλοντος.
Li-Fi όπως… Wi-Fi αλλά 100 φορές πιο γρήγορο! Li-Fi όπως… Wi-Fi αλλά 100 φορές πιο γρήγορο! Reviewed by D.Pap on 8:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.