google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τέσσερις εναλλακτικοί τρόποι χρήσης του GPS στο Android εκτός από την πλοήγηση - Techland.gr

Ads

Τέσσερις εναλλακτικοί τρόποι χρήσης του GPS στο Android εκτός από την πλοήγηση

Με την κεραία GPS που διαθέτουν πλέον όλα τα smartphone, μας δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψουμε με ευκολία, να βρούμε το δρόμο μας αν έχουμε χαθεί ή να εντοπίσουμε ένα μέρος που θέλουμε να επισκεφτούμε. Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι περισσότεροι, είναι ότι με το Android μπορούμε να μοιραστούμε την τοποθεσία μας με τρόπους που θα γλιτώσουν την εταιρία μας από μεγάλα έξοδα και ίσως μία μέρα σώσουν ακόμη και τη ζωή μας!

Από μία ομαδική εκδρομή στη φύση, έως τη διοργάνωση μίας εκδήλωσης και από ένα ταξίδι με αυτοκίνητα, έως τη διαχείριση στόλου σε μία εταιρία, οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι περισσότερο χρήσιμες από όσο φαίνονται και σήμερα θα δούμε με παραδείγματα όλους τους τρόπους που μπορούν να μας εξυπηρετήσουν.

Βρες τους φίλους σου σε ένα μέρος με πολύ κόσμο






Έχεις φτάσει στο Rockwave festival για να ακούσεις για άλλη μια φορά τους Prodigy (YouTube) και γίνεται ο κακός χαμός. Έχεις κανονίσει να βρεθείς με φίλους που δεν έχετε έρθει μαζί και οι καλύτερες οδηγίες που μπορείς να τους δώσεις είναι "δεξιά από τη σκηνή 3, πίσω από το λοφάκι, δίπλα σε έναν μαλλιά με μπλούζα Dead Kennedys (YouTube)", ότι να 'ναι δηλαδή. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρο από μία πινέζα στο χάρτη.

Ανοίγουμε λοιπόν την αγαπημένη μας εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων όπως το Hangouts, το Viber, το Whatsapp ή το FB Messenger και από το αντίστοιχο πλήκτρο, στέλνουμε την ακριβή τοποθεσία μας σε όποιον θέλουμε. Ειδικά αν χρησιμοποιούμε το Hangouts, μπορούμε να πατήσουμε κατευθείαν το πλήκτρο της πλοήγησης για να ανοίξουμε το Google Maps. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφόσον είμαστε πεζή και σε χώρο με πολύ κόσμο, ενεργοποιούμε την "Υψηλή ακρίβεια" στις ρυθμίσεις της συσκευής μας.

Η τοποθεσία μας δεν είναι ζωντανή με αυτό τον τρόπο, έτσι αν θέλουμε να κινηθούμε, θα πρέπει να ενημερώσουμε ξανά τους φίλους μας με τον ίδιο τρόπο.

Κανόνισε συναντήσεις χωρίς άγχος ακόμη και καθ' οδόν




Ετοιμάζεσαι να βγεις το βράδυ με τους φίλους σου και έχεις συνεννοηθεί να έρθουν να σε πάρουν για να πάτε όλοι μαζί στο μαγαζί που έχετε κανονίσει. Το ραντεβού ήταν στις 10 αλλά έχουν αργήσει χαρακτηριστικά, καθώς δεν ξέρουν πώς ακριβώς θα έρθουν σε εσένα και είναι δύσκολο να τους εξηγήσεις.

Αν όμως χρησιμοποιούσατε όλοι μαζί το Glympse, οι φίλοι σου θα μπορούσαν να δουν ακριβώς πού βρίσκεσαι για να έρθουν να σε πάρουν, ενώ και εσύ θα έβλεπες ζωντανά το στίγμα τους στο χάρτη και θα γνώριζες πότε να φορέσεις τα παπούτσια σου για να κατέβεις στην είσοδο της πολυκατοικίας. Χωρίς αναπάντητες και τέτοιες αηδίες.

Το Glympse είναι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς διαθέτει ένα χρονοδιακόπτη με τον οποίο μπορούμε να ορίσουμε για πόσο χρόνο θα βλέπουν οι γύρω μας την τοποθεσία μας. Έτσι ακόμη και αν το ξεχάσουμε ανοιχτό, η κοινοποίηση θα λήξει μόνη της και θα μας εξαφανίσει από το χάρτη.

Το Glympse μπορούμε τέλος να το χρησιμοποιήσουμε και σε ταξίδια στα οποία πηγαίνουμε με διαφορετικά αυτοκίνητα ή μηχανές. Σε αυτή την περίπτωση όλοι οι οδηγοί / αναβάτες μπορούν να γνωρίζουν αν κάποιος έκανε στάση και σε ποιο σημείο, χωρίς να έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους. Έτσι μπορούν να κανονίσουν στάσεις χωρίς να τις προγραμματίσουν νωρίτερα και κυρίως χωρίς κόπο.

Δώσε το στίγμα σου σε περίπτωση ανάγκης

Οδηγείς μηχανή και σε κάποια στροφή "βάζει ο διάολος το ποδάρι του" και πέφτεις. Αν χάσεις τις αισθήσεις σου και δεν υπάρχει κανένας κοντά για να σε βοηθήσει, δεν μπορείς να ειδοποιήσεις κανέναν. Ευτυχώς όμως σε αγαπάει η γυναίκα σου και έχει ανησυχήσει, σε παίρνει τηλέφωνο και δεν το σηκώνεις, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Έχεις προνοήσει από πριν και έχεις ενεργοποιήσει την "Κοινοποίηση τοποθεσίας" στις ρυθμίσεις του Google+ ("Αρχική σελίδα > Τοποθεσίες > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις τοποθεσίας"). Εκεί ορίζεις να λαμβάνει την ακριβή τοποθεσία σου η γυναίκα σου, η οποία μπορεί να σε δει και από το αντίστοιχο widget του Google+. Έτσι αν συμβεί κάτι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει πού βρίσκεσαι και να έρθει να σε σώσει. Προφανώς και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι για αυτούς που ασπάζονται τις απόψεις του Χρηστάκη (YouTube).





Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου βγαίνουμε σε εξορμήσεις μόνοι μας, όπως αναβάσεις σε βουνά, κυνήγι, ψάρεμα και άλλες, ενώ είναι χρήσιμη και στους γονείς που θέλουν να ξέρουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους.

Δημιούργησε ένα δωρεάν τηλεματικό πρόγραμμα διαχείρισης οχημάτων για την επιχείρησή σου

Έχεις μία εταιρία που διαθέτει στόλο οχημάτων αποτελούμενο από μηχανάκια, αυτοκίνητα ή φορτηγά και θέλεις να αγοράσεις ένα τηλεματικό πρόγραμμα με το οποίο θα μπορείς να δεις πού βρίσκονται, τα δρομολόγια που έχουν κάνει αλλά και να τους στείλεις οδηγίες. Οι εταιρίες που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες προϋποθέτουν την αγορά εξοπλισμού, μία μηνιαία συνδρομή και σε αναγκάζουν να χρησιμοποιήσεις το δικό τους πρόγραμμα διαχείρισης, το οποίο μπορεί να "σέρνεται" ή να είναι περίπλοκο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα Android smartphone για κάθε όχημα και το έλυσες το πρόβλημά σου!

Θα δώσεις λοιπόν σε κάθε οδηγό ένα εταιρικό τηλέφωνο για το οποίο θα δημιουργήσεις και έναν Google λογαριασμό. Με τη μέθοδο που είπαμε παραπάνω, θα ορίσεις σε όλες τις συσκευές να στέλνουν την τοποθεσία τους στο δικό σου λογαριασμό και είσαι έτοιμος. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το Hangouts για να στέλνεις δωρεάν πληροφορίες ή νέα δρομολόγια στους οδηγούς σου, ενώ ενεργοποιώντας το "Ιστορικό τοποθεσίας" της Google, μπορείς να δεις στο τέλος της μέρας τι έχουν κάνει και να βγάλεις εβδομαδιαίες, μηνιαίες ή ετήσιες αναφορές. Χρησιμοποιώντας επίσης το Google Maps, μπορείς να δημιουργήσεις τους δικούς σου χάρτες, στους οποίους θα προσθέσεις όλο το πελατολόγιό σου.





Το κόστος για όλη αυτή τη διαδικασία είναι μόνο η αγορά των συσκευών, όπου ως γνωστόν κυκλοφορούν Android συσκευές ακόμη και με 50 ευρώ, ενώ όλες θα πρέπει να έχουν μία σύνδεση στο ίντερνετ, κάτι το οποίο γίνεται επίσης πολύ οικονομικά με τα καρτοκινητά.

Οι κίνδυνοι

Αυτές είναι λοιπόν όλες οι διαθέσιμες λύσεις, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να πούμε και το μεγαλύτερο κίνδυνο που ελλοχεύει, όταν χρησιμοποιούμε ανεξέλεγκτα την τοποθεσία. Σε περίπτωση που την ξεχάσουμε δημόσια ενεργοποιημένη, ένας επίδοξος κλέφτης θα γνωρίζει πότε λείπουμε από το σπίτι, αν περνάμε από εκείνο το σκοτεινό δρομάκι δίπλα στη δουλειά και άλλα παρόμοια. Για αυτό λοιπόν να θυμάστε πάντα να τσεκάρετε τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης στη συσκευή αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιείτε, καθώς η τεχνολογία μπορεί να μας λύνει τα χέρια αλλά δεν είναι παιχνίδι. 

Τέσσερις εναλλακτικοί τρόποι χρήσης του GPS στο Android εκτός από την πλοήγηση Τέσσερις εναλλακτικοί τρόποι χρήσης του GPS στο Android εκτός από την πλοήγηση Reviewed by D.Pap on 11:12 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.