google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Xiaomi Mi4c: Με τον επεξεργαστή του LG G4 και στα 215 ευρώ, βάζει πλώρη για το best buy της χρονιάς! - Techland.gr

Ads

Xiaomi Mi4c: Με τον επεξεργαστή του LG G4 και στα 215 ευρώ, βάζει πλώρη για το best buy της χρονιάς!

Οι θεαματικές ανακοινώσεις της Xiaomi συνεχίζονται και μετά το τρομερό Redmi Note 2 με επεξεργαστή ναυαρχίδας και τιμή "παλιατζούρας", έφτασε το ολοκαίνουριο Mi4c που φοράει τον επεξεργαστή του LG G4 (και πιθανότατα το νέου Nexus 5) και κοστολογείται κοντά στα 200 ευρώ!

Χαρακτηριστικά



Επεξεργαστής: Εξαπύρηνος 64-bit Qualcomm Snapdragon 808 @ 1.8GHz
GPU: Adreno 418
Μνήμη: 2GB / 3GB RAM - 16GB / 32GB αποθήκευση
Οθόνη: IPS JDI @ 1920 x 1080p (441ppi)
Κάμερα: Πίσω 13MP (Sony IMX258, f/2.0, dualLED flash) - Μπροστά 5.0MP
Συνδεσιμότητα: 4G, dualSIM, WiFi ac, Bluetooth 4.1, IR, GPS (Glonass, Beidou), microUSB 2.0 (Type C, Host, OTG)
Μπαταρία: 3080mAh (Fast charge)
Διαστάσεις: 138.1 x 69.6 x 7.8mm - 132g
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.1 Lollipop (MIUI 7)



Το Mi4c είναι από τα τηλέφωνα που σκοτώνουν ναυαρχίδες, εν προκειμένω το LG G4 και παράλληλα απειλούν να πετάξουν στα αζήτητα, κλασικά ποιοτικές και φθηνές συσκευές όπως το Motorola Moto G. Με την επιλογή του Snapdragon 808 η Xiaomi απειλεί και τις πωλήσεις των Κινέζων ανταγωνιστών της που επιλέγουν chip της Mediatek, αφού όσο να 'ναι η Qualcomm έχει καλύτερο όνομα στην αγορά ακόμη.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε μία καλή οθόνη στο σωστό μέγεθος των πέντε ιντσών και με ανάλυση 1080p, υποστήριξη WiFi ac και θύρα USB Type-C. Η συσκευή διαθέτει επίσης θύρα υπερύθρων για να χειριζόμαστε τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας, αλλά δεν έχει NFC, οπότε ξεχνάμε τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω smartphone, αν φυσικά έρθουν φέτος στην Ελλάδα.

Τέλος αξίζει να πούμε ότι φοράει τη MIUI 7 (βασισμένη στο Android 5.1) και διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουμε ξαναδεί, το "Edge Tap" με το οποίο μπορούμε να χειριστούμε τη συσκευή μας με ελαφρά αγγίγματα στο πλαϊνό της μέρος!



Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, η πρώτη με 2GB RAM, 16GB αποθήκευση και τιμή στα 215 ευρώ, ενώ η δεύτερη θα έχει 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικό χώρο και θα είναι 50 ευρουλάκια ακριβότερη. Αυτή τη στιγμή είναι σε προπαραγγελία στα γνωστά μας κινέζικα e-shop και οι αποστολές θα ξεκινήσουν στις 26 Οκτωβρίου.

Η άποψη του Doctor

Δεν το κρύβω ότι λατρεύω τη Xiaomi σαν εταιρία, αφού δείχνει να είναι πραγματικά ο πιο σοβαρός παίκτης από την Κίνα, ο οποίος προσέχει τα πάντα σε μία συσκευή (design, χαρακτηριστικά, τιμή, ROM). Αυτό που με ελκύει περισσότερο όμως είναι η επιμονή στο "γήινο" καθώς τα χαρακτηριστικά των συσκευών της δεν είναι ποτέ υπερβολικά χωρίς λόγο, απλά για να λένε ότι δημιούργησαν το πιο γαμάτο τηλέφωνο.

Έτσι και το Mi4c διαθέτει βελτιώσεις "to the point" που συνθέτουν μία πολύ καλή συσκευή κρατώντας την τιμή σε χαμηλά επίπεδα. Η επιλογή ανάμεσα σε 2GB ή 3GB RAM είναι κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο που δεν το δίνουν πολλοί κατασκευαστές (ευχαριστούμε LG που το έκανες πρώτη), ενώ η απόκτησή μίας τέτοιας συσκευής σου δίνει επίσης τη μοναδική δυνατότητα να την αλλάζεις κάθε χρόνο, πουλώντας την παλιά και αγοράζοντας με μικρό κόστος το επόμενο μοντέλο.

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε όμως είναι ότι φέτος στο Dr. Android έχουμε ξεχωρίσει πολλά "flagship killer" και πολλά "value for money" τηλέφωνα, κάτι που δείχνει ότι οι Κινέζοι έχουν σοβαρευτεί πάρα πολύ, προσφέροντάς μας φθηνές και εξαιρετικά ποιοτικές επιλογές πλέον. Μπράβο τους. - See more at: http://www.doctorandroid.gr/2015/09/xiaomi-mi4c.html#sthash.7PTxuH6q.dpuf
Xiaomi Mi4c: Με τον επεξεργαστή του LG G4 και στα 215 ευρώ, βάζει πλώρη για το best buy της χρονιάς! Xiaomi Mi4c: Με τον επεξεργαστή του LG G4 και στα 215 ευρώ, βάζει πλώρη για το best buy της χρονιάς! Reviewed by D.Pap on 3:06 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.