google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δείτε τους κωδικούς που έχετε αποθηκεύσει στον Chrome και στον Firefox - Techland.gr

Ads

Δείτε τους κωδικούς που έχετε αποθηκεύσει στον Chrome και στον Firefox


Η διευκόλυνση για την αποθήκευση κωδικών που μας παρέχουν τα σύγχρονα προγράμματα που χρησιμοποιούμε για να επισκεπτόμαστε δικτυακούς τόπους είναι αναμφίβολα χρήσιμη. Εντούτοις, είναι φορές που επιχειρούμε πρόσβαση από άλλες συσκευές, χωρίς καμία ελπίδα να ανακαλέσουμε από την μνήμη μας password που θυμάται μόνο ο browser στο μηχάνημά μας. Δείτε πώς θα δείτε τις υπηρεσίες και τους κωδικούς που είχατε κάποτε αποθηκεύσει εκεί.
Στον Chrome, επισκέπτεστε τις ρυθμίσεις chrome://settings/ και στο κάτω μέρος της σελίδας που σας επιστρέφει αναζητάτε τις σύνθετες ρυθμίσεις. Έτσι, θα δείτε να επεκτείνεται η σελίδα με τις ρυθμίσεις που αφορούν στο απόρρητο και τους κωδικούς πρόσβασης και τις φόρμες. Υποθέτουμε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή να σας προτείνει ο browser να αποθηκεύει τους κωδικούς σας. Επιλέξτε την διαχείριση των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης και θα δείτε μια λίστα των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης ανά διεύθυνση εισόδου, όπου μπορείτε να επιλέξετε εμφάνιση για να αποκαλύψετε τον κωδικό σας και να τον αποθηκεύσετε στο σημειωματάριό σας.
Ομοίως, στον Firefox θα πρέπει να επιλέξετε Εργαλεία από το μενού, στην συνέχεια Επιλογές και να προχωρήσετε στις επιλογές που αφορούν στην Ασφάλεια. Στην ενότητα Κωδικοί επιλέγετε Αποθηκευμένοι κωδικοί, και στην συνέχεια την εμφάνιση κωδικών.
Αφού διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι να αποκαλυφθούν οι κωδικοί σας, τουλάχιστον αυτοί που έχετε επιλέξει να αποθηκεύσετε για να διευκολύνετε την πρόσβασή σας σε κάποιες υπηρεσίες με login, βεβαιωθείτε ότι η φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή σας είναι ελεγχόμενη και οι κωδικοί σας αδιόρατοι από αδιάκριτα βλέμματα.
Δείτε τους κωδικούς που έχετε αποθηκεύσει στον Chrome και στον Firefox Δείτε τους κωδικούς που έχετε αποθηκεύσει στον Chrome και στον Firefox Reviewed by D.Pap on 8:07 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.