google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Entry-level battle: GSmart Arty A3 vs MLS iQTalk Color - Techland.gr

Ads

Entry-level battle: GSmart Arty A3 vs MLS iQTalk Color

(σχόλιο - όχι ότι θα πρότεινα ποτέ ένα από αυτά τα κινητά , διότι με αυτό το buget παίρνεις τουλάχιστον μια κατηγορία πάνω  αγοράζοντας κινέζικο κινητό...) 
Δύο συσκευές στην κατηγορία των €150-200 θα δούμε σήμερα να τίθονται αντιμέτωπες στην "αρένα", ώστε να διαπιστώσουμε ποιά από τις δύο συμφέρει περισσότερο τον τελικό αγοραστή... από τη μία το Arty A3 της "φρέσκιας" στην αγορά Gigabyte και από την άλλη το MLS iQTalk Color, το οποίο φέρει ένα "βαρύ" τίτλο και καλείται να τον δικαιώσει... για πάμε να τα δούμε!
Κατασκευή και σχεδίαση

Οι δύο συσκευές είναι κατασκευασμένες, φυσικά, από πλαστικό έχοντας σχεδόν το ίδιο πάχος (14,5 έναντι 14,2 mm), με το iQTalk να έχει ένα σαγρέ πίσω καπάκι που προσφέρει καλό grip, ενώ το Arty A3 έχει πιό μοντέρνο σχεδιασμό με πιό λείο, matte πίσω μέρος που αποπνέει περισσότερη ποιότητα, ενώ από μπροστά θυμίζει και κάτι από... HTC.





Και τα δύο έχουν το ηχείο τοποθετημένο στο κάτω μέρος της πλάτης, ενώ τα πλήκτρα τους είναι τοποθετημένα στα σωστά σημεία και παρέχουν καλό feedback στο χρήστη. Το μοντέλο της MLS έχει πιό λεπτά bezels εκατέρωθεν της οθόνης, ενώ και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τα ίδια πλήκτρα αφής στο κάτω μέρος για το χειρισμό της συσκευής.


Λειτουργικότητα και hardware

Το GSmart Arty A3 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών όπως και ο αντίπαλός του, αλλά το panel είναι IPS προσφέροντας καλύτερη χρωματική απεικόνιση από το TFT του iQTalk Color, αν και με ελαφρώς χαμηλότερη ανάλυση (854 x 480 έναντι 854 x 480 pixels). Και οι δύο συσκευές διαθέτουν τετραπύρηνο chipset που "τρέχει" στο 1,3GHz με 1GB μνήμης RAM, προσφέροντας στο χρήση παρεμφερείς, ικανοποιητικότατες επιδόσεις, ό,τι κι αν αποφασίσει να κάνει. Το MLS iQTalk διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης στα 16GB έναντι 4GB του Arty A3, όμως δεν είναι επεκτάσιμη σε αντίθεση με του μοντέλο της GSmart που μπορεί να αγγίξει έως και 32GB επιπλέον με κάρτα microSD.



"Τρέχουν" Android 4.4 και από πλευράς software το iQTalk έχει προβάδισμα χάρη στις φωνητικές εφαρμογές της MLS που επιτρέπουν στο χρήστη να του "μιλάει" και αυτό να εκτελεί διάφορες εργασίες αλλά και να του "υπαγορεύει" κείμενο για SMS, e-mail, χάρτες, social media κ.λπ., ενώ φυσικά και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα.


Κάμερα, ήχος, αυτονομία

Η κάμερα του iQTalk Color έχει αισθητήρα 13 MPixel με το Arty A3 να φέρει μια των 8 MPixel, και οι δύο ωστόσο κάνουν λήψη video 1080p οπότε οι διαφορές είναι μικρές έως ελάχιστες. Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη φωτογραφιών, ενώ οι εμπρόσθιες κάμερές τους έχουν ανάλυση 3 και 2 MPixel αντίστοιχα, καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες του μέσου χρήστη.



Το ηχείο των συσκευών αποδίδει σχετικά ισχυρό και καθαρό ήχο, ενώ η τοποθέτησή του κεντρικά βοηθά κατά τη θέαση video/ταινιών και στην ακρόαση μουσικής, με περισσότερη ομοιογένεια. Στα ίδια επίπεδα και το ακουστικό τους που δεν απογοητεύει.

Όσον αφορά την αυτονομία, εδώ είναι καθαρά θέμα...χωρητικότητας. Αν και έχουν χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις, το iQTalk κόβει πρώτο το νήμα με 2.800mAh μπαταρία, έναντι 2.000mAh του Arty A3. Αναμείνατε γύρω στις 5-6 ώρες χρήσης για το πρώτο και 4-5 ώρες για το δεύτερο.



Τα GSmart Arty A3 και MLS iQTalk Color είναι δύο smartphones της οικονομικής κατηγορίαςπου αφορούν τη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών, εκεί όπου ακόμη και λίγα ευρώ παίζουν ρόλο. Προσφέρουν εξ'ίσου καλές επιδόσεις και ποιοτική κατασκευή, με το iQTalk να βασίζεται στο πλούσιο software της MLS, όμως το Arty A3 δεν έχει σχεδόν τίποτα άλλο να ζηλέψει και το "παιχνίδι" κρίνεται στον λόγο απόδοσης προς τιμή. Εκεί βρίσκουμε το Arty A3 στα €149έναντι των €199 του iQTalk, μια πολύ σεβαστή διαφορά που ο υποψήφιος αγοραστής θα λάβει σίγουρα υπ'όψιν του, δεδομένου του ότι πρόκειται για δύο παρεμφερείς συσκευές στους περισσότερους τομείς. Στην entry-level κατηγορία το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας και έτσι το GSmart Arty A3 παίρνει μια καθαρή νίκη, συνδυάζοντας ποιότητα και οικονομία!
Entry-level battle: GSmart Arty A3 vs MLS iQTalk Color Entry-level battle: GSmart Arty A3 vs MLS iQTalk Color Reviewed by D.Pap on 6:10 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.