google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Sony Xperia Z4 και Z4 Ultra: Έρχονται στις 5 Ιανουαρίου 2015 - Techland.gr

Ads

Sony Xperia Z4 και Z4 Ultra: Έρχονται στις 5 Ιανουαρίου 2015

Πριν από δύο μήνες περίπου, η Sony ανακοίνωσε ότι στην CES του 2015, θα παρουσιάσει το Xperia Z4 και το νέο Z4 Ultra. Οι φήμες από τότε οργιάζουν, κάνοντας λόγο ότι το Ζ4 ότι θα έχει οθόνη μεγαλύτερης διαγωνίου και ανάλυσης Quad HD, κάτι το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται καθώς διέρρευσε το πλαίσιο του νέου panel.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε...
με σιγουριά ότι στην επόμενη CES που θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας, η Sony θα παρουσιάσει τη νέα της ναυαρχίδα το Xperia Ζ4, αλλά και το νέο Ζ4 Ultra βάσει και των προσκλήσεων που έχει δώσει για συνέντευξη τύπου στις 5 Ιανουαρίου 2015 και 5:00 μμ στα πλαίσια της έκθεσης. Οι πληροφορίες λοιπόν συνεχίζονται επιβεβαιώνοντας μία πληθώρα χαρακτηριστικών σχετικά με τη νέα ναυαρχίδα της Sony.

Το Ζ4 λοιπόν αναμένεται να έχει Triluminos οθόνη διαγωνίου 5,4 ιντσών και Quad HD ανάλυσης, με πιο στρογγυλεμένες τις πάνω και κάτω πλευρές. Στον τομέα του SoC, οι φήμες λένε πως θα είναι εξοπλισμένο με το Snapdragon 805, κάτι που φαίνεται να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, αν και πολλοί περίμεναν πως θα είχε τον τελευταίας γενιάς 810. Είναι πολύ μικρό το χρονικό περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο για ότι αφορά το SoC σε μία συσκευή που θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Kάτι άλλο που έχει ακουστεί έντονα, είναι και το ότι η νέα ναυαρχίδα της Sony θα έχει RAM 4 GB, γεγονός που επαληθεύεται σχεδόν από όλες τις μέχρι τώρα διαρροές. Στο Ζ4 θα τρέχει το Android 5.0 Lollipop με πυρήνα στα 64-bit, γεγονός που μπορεί να υποστηρίξει RAM στα 4 GB, ακόμα και σε SoC με 32-bit CPU, κάνοντας χρήση PAE. Βέβαια, η Sony δεν μας έχει συνηθίσει στο να κάνει «τσιγκουνιές» στο θέμα της RAM, για αυτό ίσως να μην μας εκπλήξει αρνητικά.

Όσο για το σημαντικό μέρος της camera, η Sony θα εξοπλίσει το Xperia Ζ4 ε έναν αισθητήρα νέας γενιάς με την ανάλυση να παραμένει στα 20,7 Megapixel, καθώς και με δύο νέα στοιχεία στο φακό για τη συλλογή περισσότερου φωτός. Η εμπρόσθια camera, σαφώς βελτιωμένη θα διαθέτει αισθητήρα 4,8 Megapixel με ευρυγώνιo φακό γρήγορης εστίασης, που θα είναι αρκετά ικανοποιητική για τις γνωστές selfies. Τέλος θα φέρει μία μπαταρία 3.420 mAh, αρκετή για να κρατάει το Ζ4 σε «ζωή»’ για πολλές ώρες, κάτι ανάλογο και με το Ζ3 που έχει τη φήμη για μια εξαιρετική αυτονομία. Στο σχεδιαστικό κομμάτι το Ζ4 θα είναι λεπτότερο στην πάνω και κάτω πρόσοψη και με πιο στρογγυλεμένες γωνίες.

Όσο για το Ζ4 Ultra θα διαθέτει Triluminos οθόνη 5,9 ιντσών και όχι 6,4 ιντσών όπως ήθελαν διάφορες φήμες, SoC Snapdragon 805, 4 GB RAM, αλλά μία camera με αισθητήρα χαμηλότερης ανάλυσης, στα 16 Megapixel με διπλό LED flash. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο θα είναι το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο του, στα 5,7 χιλιοστά. Γνωρίζοντας τη Sony από το πρώτο Ζ Ultra που ήταν από τα πιο λεπτά smartphone της αγοράς, περιμένουμε κάτι ανάλογο και στο Ζ4 Ultra.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Sony παρουσίασε πριν από λίγο ένα νέο αισθητήρα τον Exmor RS ΙΜΧ230 με ανάλυση 20,7 Megapixel και με 120 σημεία εστίασης, γεγονός που μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη λήψη φωτογραφιών σε κινούμενα αντικείμενα, καθώς και σε φωτογραφίες HDR σε πραγματικό χρόνο και κάτι τέτοιο μπορεί να το δούμε στο Xperia Ζ4. Σε δελτίο τύπου η εταιρεία είπε, ότι αναπτύσσει επίσης έναν παρόμοιο αισθητήρα στα 16 Megapixel, γεγονός που ταιριάζει στις φήμες για τη νέα κάμερα του Ζ4 Ultra. Ο Ιανουάριος δεν είναι μακριά, για αυτό ας κάνουμε υπομονή μέχρι την CES του 2015.
Sony Xperia Z4 και Z4 Ultra: Έρχονται στις 5 Ιανουαρίου 2015 Sony Xperia Z4 και Z4 Ultra: Έρχονται στις 5 Ιανουαρίου 2015 Reviewed by D.Pap on 4:47 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.