google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Google Nexus X (ή Nexus 6): Καινούργιο όνομα και με οθόνη 5,9 ιντσών; - Techland.gr

Ads

Google Nexus X (ή Nexus 6): Καινούργιο όνομα και με οθόνη 5,9 ιντσών;

Ένα από τα πιο δημοφιλή smartphone και για το 2014 αναμένεται να είναι το Nexus 6 της Google. Ύστερα από φήμες και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας όλον αυτόν τον καιρό, (ιδίως από τις αρχές καλοκαιριού έως και σήμερα) όλα δείχνουν ότι η Motorola θα είναι ο επόμενος κατασκευαστής του νέου Nexus smartphone, αλλά η συσκευή μάλλον δεν θα φέρει την επωνυμία Nexus 6.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα χρησιμοποιεί το όνομα Nexus X, μια και αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ότι αναγράφεται εσωτερικά της συσκευής σε μία πλευρά, ενώ στην άλλη υπάρχει η κωδικοποιημένη ονομασία XT1100. Και γιατί αυτή η απρόσμενη αλλαγή; Διότι η εταιρεία κάνοντας χρήση του όρου Nexus 6 θα αντιμετωπίσει νομικό πρόβλημα λόγω αναφοράς στο μυθιστόρημα του Philip K. Dick «Do Androids Dream of Electric Sheep?» (1968), που ενέπνευσε την ταινία του Ridley Scott «Blade Runner» (1982). Άρα η Google προτιμά να αποφύγει εξαρχής τυχόν δικαστικές αγωγές και δυσάρεστες καταστάσεις, με μια απλή μετονομασία της συσκευής.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, γίνεται λόγος για οθόνη 5,9 ιντσών QHD ανάλυσης, SoC Snapdragon 805 με συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή στα 2,7 GHz και κύρια ψηφιακή κάμερα 13 Megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει δεύτερη κάμερα μικρότερης ανάλυσης 2,1 Megapixel για πολλαπλές χρήσεις, είτε για συνομιλίες με βίντεο είτε για την πραγματοποίηση λήψεων selfie.

Πιστεύετε ότι η τόσο μεγάλη αύξηση μεγέθους είναι θετικό ή αρνητικό για το καινούργιο Nexus;
Google Nexus X (ή Nexus 6): Καινούργιο όνομα και με οθόνη 5,9 ιντσών; Google Nexus X (ή Nexus 6): Καινούργιο όνομα και με οθόνη 5,9 ιντσών; Reviewed by D.Pap on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.