google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Φορτίζοντας ένα Nokia Lumia 930 με... μήλα και πατάτες! - Techland.gr

Ads

Φορτίζοντας ένα Nokia Lumia 930 με... μήλα και πατάτες!

Σε μία προσπάθεια προώθησης του Nokia Lumia 930 στην Αγγλία και με έντονη... οικολογική συνείδηση, η Microsoft "έστησε" μία ιδιαίτερη επίδειξη στο Λονδίνο. Στόχος της; Η "οργανική" φόρτιση της συσκευής από... μήλα και πατάτες!

Το εντυπωσιακό art installation δημιουργήθηκε έξω από το εμπορικό κέντρο Westfield στο Shepherd’s Bush από τον Caleb Charland, ο οποίος χρησιμοποίησε 800 μήλα και πατάτες συνδεδεμένα μεταξύ τους με καρφιά και σύρματα χαλκού, τα οποία τοποθετήθηκαν σε έναν "τοίχο", με στόχο να φορτίσουν τη συσκευή με τη βοήθεια ενός wireless mat. Ο... γιγαντιαίος αυτός "οργανικός φορτιστής" τροφοδότησε τη συσκευή με ενέργεια, με τους τυχερούς παρευρισκόμενους να θαυμάζουν το αποτέλεσμα.

Πώς, όμως, ακριβώς τα κατάφερε ο Charland να φορτίσει τη συσκευή με αυτόν τον τρόπο; Στην ουσία, τα μήλα και οι πατάτες μπορούν να δρουν σαν ηλεκτρολύτες διευκολύνοντας τη ροή των ηλεκτρικών φορτίων, καθώς τα οξέα από τα φρούτα παράγουν ένα ηλεκτρικά αγώγιμο διάλυμα το οποίο επιτρέπει το "ρεύμα" να περάσει μέσα από αυτά. Παράλληλα, ο ψευδάργυρος (από τα γαλβανισμένα καρφιά) και ο χαλκός (από το σύρμα) δρουν σαν ηλεκτρόδια, με αποτέλεσμα να προκύψει μία "οικολογική μπαταρία" από τα μήλα και τις πατάτες που παρείχε στη συσκευή ρεύμα έντασης 20mA και τάσης 6 volt.

Ας θυμηθούμε ότι πέρυσι η Nokia μας είχε δείξει άλλον έναν ιδιαίτερο τρόπο φόρτισης ενός ακόμη Lumia από έναν... κεραυνό.
Φορτίζοντας ένα Nokia Lumia 930 με... μήλα και πατάτες! Φορτίζοντας ένα Nokia Lumia 930 με... μήλα και πατάτες! Reviewed by D.Pap on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.